Holistisch werken

Bij HeelDier werken we holistisch, wat inhoudt dat we naar het hele dier en zijn omgeving kijken. Hierbij komen alle onderdelen van het dier aan bod, namelijk het fysieke gestel, de emotie, de energie en de thuissituatie. Bij een optimale gezondheid is alles met elkaar in balans. De verschillende therapeuten en dierenarts van het HeelDier Centrum werken graag samen met elkaar en met jou om dit na te streven. Door gebruik te maken van verschillende complementaire natuurgeneeskundige therapieën als bioresonantie, aromatherapie, homeopathie, holistische massage, maar ook bloesemtherapie, een goed gesprek met je dier of middels adviezen voor specifieke ondersteunende supplementen als bijvoorbeeld celzouten, benaderen wij de gezondheid via een natuurlijke en daardoor lichaamsondersteunende weg.

Symptomen & Oorzaken

Door onze manier van werken, kunnen dieren met een breed scala aan klachten bij ons terecht. Immers, eenzelfde oorzaak kan bij verschillende dieren een verschillende uitwerking hebben. Denk maar eens aan stress: Heb je zelf stress door een hoge werkdruk, dan uit zich dat bij jou misschien in hoofdpijn, terwijl je collega zich door diezelfde werkdruk ziek meldt met klachten als misselijkheid en overgeven.

Net als bij mensen, kan wat bij het ene dier een maagdarmprobleem (diarree, braken, buikpijn etc) veroorzaakt, zich bij een ander dier uiten in klachten van bijvoorbeeld de urinewegen (onzindelijkheid, blaasgruis etc). Bij HeelDier kijken we dus niet alleen naar de symptomen welke je dier vertoont, maar we zoeken ook naar de oorzaak, zodat we deze weg kunnen nemen.

Spoed

Omdat we graag elk dier ruim de aandacht geven, werken we niet met spoed patiënten. Uiteraard kan je bij ons navragen of we wat kunnen betekenen voor je dier.

 

Neem bij spoedsituaties altijd contact op met je reguliere dierenarts!

Chronische klachten, Recidiverende klachten & Preventieve Zorg

Kampt je dier met chronische klachten, steeds terugkerende klachten, heb je een ouder dier dat je graag zo vitaal mogelijk nog ouder wilt zien worden, of heb je juist een jonge dierenvriend die je graag vanaf het begin van jullie leven samen alle opties wilt bieden voor een gezond en vrolijk leven? Dan ben je bij HeelDier aan het juiste adres.
Zo kan je bij ons terecht voor advies over de beste voeding voor je dier. We kijken dan welke voeding voor jouw dier het meest geschikt is om de gezondheid te optimaliseren, maar ook naar wat voor jou als mens daarin haalbaar is. Middels titerbepalingen voorkomen we graag overvaccinatie en middels kruiden en andere natuurlijke middelen als olieën verhogen we de afweer van je dier zodat deze beter bestand is tegen het oplopen van parasieten als wormen, vlooien of teken. Bioresonantie, massage of energetische behandelingen zetten we ondersteunend in om klachten van het fysieke lijf te verlichten. En zie je door de bomen van alle online- en in de dierenwinkel verkrijgbare supplementen het bos niet meer, dan kijken we je graag met je mee naar wat er voor jouw dier een meerwaarde heeft.

De laatste fase

Ook wanneer jouw dier zo ziek is dat het duidelijk is dat het binnen afzienbare tijd zal gaan sterven, kan je bij HeelDier terecht. Je vindt daar begrip en aandacht voor jezelf en voor jouw dier. Bovendien kennen de HeelDier therapeuten heel ‘zachte’ methoden om het leven in deze fase voor jouw dier zo aangenaam mogelijk te maken en ongemakken zo veel mogelijk te verlichten. Rouwbegeleiding behoort eveneens tot de mogelijkheden. Hierbij kan speciale aandacht gegeven worden aan kinderen, die vaak op een geheel eigen manier een rouwproces doormaken.