Essentiële oliën van de sinaasappelboom

Essentiële oliën van de sinaasappelboom

De appeltjes van oranje –sinaasappels- geven ons in de wintermaanden veel vitaminen door ze op te eten of uit te persen. De schil bevat nog een mooie toevoeging: de essentiële olie, die ruik je als je de sinaasappel schilt! De essentiële olie werkt positief op de spijsvertering, maakt optimistisch, ontspant en activeert de Qi energie.

Je kunt de olie innemen, bijvoorbeeld door een druppel in je gepreste sap te doen, of met wat honing in je yoghurt. Inhaleren is ook heerlijk en wat ook echt heerlijk is: twee a drie druppels in je cake!

Deze olie komt van de zoete sinaasappel, de citrus sinensis. Er wordt overigens ook essentiële olie geperst uit de bittere sinaasappel, de citrus aurantium.

Neroli is de essentiële olie gedestilleerd uit de bloem van de bittere sinaasappel- citrus aurantium. Een zacht bittere geur, beetje ijl, die erom bekend staat diepe emotionele pijn te verzachten. Een kostbare olie om in te zetten om het achtste chakra te versterken en  in de laatste levensfase.

Petitgrain is de derde olie van de sinaasappelboom, van het blad van de citrus aurantium. Petitgrain heeft een bittere smaak, waar je je makkelijk overheen zet als ze je helpt om door te slapen. Een druppel onder je voetzolen, op je tong (even doorbijten)  of in een diffuser in je kamer, of op wat watten: 8 op de 10 mensen heeft baat bij deze essentiële olie die je helpt door te slapen.